Så här investerar du i cannabisaktier

Vad är cannabisaktier?

Cannabis är en bred term som avser de olika sorterna av Cannabis Sativa-växten. Dessa inkluderar marijuana, hampa och deras biprodukter. Den aktiva beståndsdelen i cannabis är känd som THC (tetrahydrocannabinol). Cannabis har länge använts för medicinska ändamål med anor från århundraden tillbaka. Det finns för närvarande 8 stater där fritidsbruk av marijuana är lagligt, 23 stater som tillåter medicinsk marijuana, men endast 6 där det är lagligt att sälja gräs eller dess derivat på apotek/apotek/butiker etc., vilket gör det svårt att transportera det över statsgränserna.

Hur man investerar i cannabisaktier:

Enligt Arcview Market Research & BDS Analytics rapport ”Prospective State Opportunities Analysis” som publiceradesden 19/9/17, kommer den amerikanska marknaden för marijuana att nå en uppskattad nivå på 21,8 miljarder dollar år 2020. Branschen får mycket uppmärksamhet från mainstream och marknadstillväxten har observerats drivas av förändrade delstatslagar och flera nya stater som legaliserar rekreationsbruk av marijuana.

Det första steget skulle vara att skapa en lista över aktier som redan är förknippade med cannabis eller dess derivat.

Varför investera i cannabisaktier?

Cannabisaktier har vuxit i snabb takt, men det finns fortfarande många fler hinder att övervinna innan de får full acceptans från investerare. I länder där det är lagligt, som Kanada till exempel, har branschen vuxit till miljarder varje år. Även om denna industri är något som investerare uppmärksammar allt mer, finns det fortfarande många okända faktorer som är förknippade med att investera i marijuana-industrin.

Många av företagen som sysslar med cannabis är CBD bolag som har en uppsjö av CBD-oljor och kapslar. Flera av dessa erbjuder även oljor i flera styrkor som exempelvis 20%-ig CBD olja.

Vad bör du tänka på innan du börjar köpa cannabisaktier?

  • Det allmänna marknadssentimentet måste vara positivt, vilket kanske inte alltid är fallet på grund av kontroverser kring detta ämne.
  • Det kommer att finnas ett stadigt inflöde av nya aktörer i den här sektorn, vilket potentiellt kan leda till överutbud och en kommersialisering av dessa produkter.
  • Innan du börjar investera i cannabisaktier är det viktigt att du har en förståelse för deras risker. Det finns olika risker som är förknippade med att investera i Marijuana aktier, så gör din research i förväg! Detta inkluderar juridiska frågor med den statliga regeringen, brandolyckor under odlingsprocessen etc.

Fördelar med att investera i cannabisaktier

När du investerar i marijuanaindustrin kommer det att vara fördelaktigt för dig om två saker är sanna:

  • Du har en stor investeringsportfölj så att din avkastning inte påverkas avsevärt av fluktuationer på marknaden.
  • Ditt eget land har legaliserat medicinsk eller rekreationell marijuanaanvändning så att efterfrågan inte är beroende av att importera gräs/gräsprodukter från andra länder.

Fördelar med cannabisaktier:

Jämfört med många andra branscher har investeringar i cannabis många fördelar för investerare. Detta inkluderar bland annat:

  • Att de kan förvänta sig en hög avkastning på sina investeringar eftersom marijuanaföretag tenderar att generera betydande kassaflöden och/eller aktievärdering över tid på grund av tillväxtutsikterna och därför kan ge höga utdelningsavkastningar.