Kassaskåp – Vilket kassaskåp är bäst?

Kassaskåp är föremål som används för att förvara pengar, smycken eller andra värdefulla föremål.

Många människor tar säkerheten i sina kassaskåp för given, vilket bevisades när ett par i Birmingham fick sitt kassaskåp uppbrutet av inbrottstjuvar två gånger. En dag bestämde de sig för att filma händelsen från insidan av kassaskåpet och det som fångades på övervakningskameran överraskade alla. Inbrottstjuven lyckades bryta upp deras tunga kassaskåp på bara fem minuter! Denna film som fick stor spridning har gjort allmänheten uppmärksam på detta. Hos butikskassa.com/kassaskap hittar du massor av kassaskåp.

Kassaskåp bäst i test

De bästa kassaskåpen genomgår rigorösa tester för att se hur starka de är och hur lång tid det tar att bryta sig in i dem. Resultaten av dessa tester avgör vilka kassaskåp som certifieras som de säkraste på marknaden. Så innan du bestämmer dig för vilken typ av kassaskåp som är rätt för dig, se till att det har testats och certifierats av oberoende laboratorier som Euro-test eller TUV Rhineland.

Kombinationsskåpet visade sig vara bäst på att motstå hot som borrattacker och attacker med nedåtriktad kraft.

Som en del av en undersökning i en undersökning som utfördes av Chubb och University of London sattes ett antal kassaskåp under tryck för att se hur de klarade sig. Studien visade att särskilt ett kassaskåp, det bästa i klassen (BibS), visade stor motståndskraft mot hot som borrningar och attacker med nedåtgående våld.

Dessutom avslöjade specialiserade borrningar lite information om vad som skulle vara möjligt med mer avancerad teknik, t.ex. en höghastighetsborrning som bara verkar lämna små skrapmärken på kassaskåpets framsida samtidigt som den bryter av bultar. Detta skulle ha varit nästan omöjligt med vissa andra modeller som testades för forskningsprojektet på grund av den sämre stålstyrkan.

Kassaskåp med kodlås

Ett kodlås kan verka mycket säkrare än ett kombinationslås, men det är faktiskt lättare att knäcka eftersom så många människor använder enkla kombinationer som 1234 eller 0000 eller till och med 1111.

Lås med fingeravtryck

Ett annat sätt att hindra tjuvar från att bryta sig in i ditt kassaskåp är att använda fingeravtrycksteknik i ditt skåpsystem. Med biometrisk fingeravtrycksteknik kan endast personer som är auktoriserade av ägaren öppna sina skåp, vilket återigen ökar säkerheten mot stöld.

Se till att du välj ett kassaskåp med den säkraste låsmekanismen, vilket kan vara ett nyckellås. Skåp med fingeravtryckslås är också mycket populära eftersom de erbjuder den ultimata säkerhetsnivån – ditt kassaskåp kan bara öppnas av dig.

Den säkraste typen av kassaskåp som du kan köpa anses vara bäst i klassen (BibS), och några exempel är specialiserade kassaskåp med teknik för fingeravtryckslåsning, till exempel Gunvault MV500-STD MicroVault Standard Gun Safe Biometric Lock med USB-port. Även om dessa modeller i allmänhet är dyrare än andra alternativ på marknaden ger de sinnesro genom att skydda dina ägodelar mot inbrott och brandskador.