Investera i silver kan var riktigt bra

Silver är både en råvara som är användbar och eftertraktad. Eftersom den endast finns i begränsad tillgång, blir den heller aldrig värdelös. Under historien har silvrets värde gått upp och ner men efter varje nedgång har det blivit en uppgång igen. Om du äger silver i materiell form är det en säkerhet och ett skydd mot kommande inflationer som hela tiden kommer och går. På kort sikt är silver volatilt och ingen vet när priset går upp eller när det går ner. Det enklaste sättet att investera i silver är att köpa certifikat där du kan se om silverpriset går upp eller ner, köpa aktier eller fonder som placerar kapital i silverbolag.

Råvaran silver

Silver är både en råvara och en ädelmetall som under hela historien varit lockande av människor. Silver används även inom industrin och då oftast inom tekniksektorn. Exempel på användningsområden är kretskort, batterier och för framställning av solceller. Inom smyckesindustrin är det mycket vanligt, och att bära smycken som exempelvis armband, halsband och örhängen är populärt.

Därför bör du investera i silver

Det finns åtskilda fördelar med att investera i silver och här hittar du några punkter om varför:
• Att äga silver är bra mot kommande inflationer. Under de tider när inflationen beräknas bli hög köper många guld och silver att investera när inflationen vänder.
• På jorden finns det bara en begränsad mängd av silver och det är därför som metallen är så eftertraktad.

Investera i fysisk form

Du kan även köpa silver i fysisk form, och det vanligaste är att köpa silvertackor mellan 100 och 5 000 gram. Det går även att köpa olika former av silvermynt. Om du köper silver för att investera är renhetsgraden 99,99 procent. De smycken som köps i en smyckesbutik har en betydligt lägre renhet. Det är därför det skiljs mellan vanliga smycken av silver och investeringssilver. Du hittar många guld- och silverhandlare på nätet där du i lugn och ro kan både köpa och sälja silver.